top of page

Servicekostencheck

Uiteraard is de huurprijs een belangrijke factor in de totale huisvestingslast. Maar zeker niet de enige. Een goedkope huurprijs zegt niets over de servicekosten. Is het pand verouderd, dan kunnen deze kosten hoog oplopen. Door dit goed te checken, kunt u de juiste afwegingen maken. In de praktijk blijkt dat verhuurders onderhoudskosten geregeld onterecht verrekenen of 'verkapt' onderbrengen. Na een controle is het niet ongebruikelijk dat servicekosten met 10% tot 20% kunnen dalen.
 
Onze werkwijze
Door onze servicekostencheck voorkomt u dat u te veel betaalt of onaangenaam wordt verrast door hoge servicekosten. Stedenrij maakt een overzichtelijk en transparant overzicht van elke servicekostenafrekening. Financiële uitschieters worden inzichtelijk, net als de verhouding van uw kosten tot de actuele marktprijzen. Een objectieve beoordeling, zodat u zelf uw conclusies kunt trekken. Het voeren van gesprekken met verhuurders en samen komen tot passende oplossingen nemen wij voor onze rekening. De servicekostencheck doen wij volgens NEN-EN 15221-7:2012 normering.
 
Uitgebreide servicekostenscan
Heeft u het vermoeden dat u gedurende een langere periode te veel servicekosten heeft betaald? Dan kunt u kiezen voor een uitgebreide servicekostenscan. Ook een jaarlijkse controle is mogelijk.

Wij onderzoeken:

  • Welke kosten uw verhuurder aan u mag doorbelasten.

  • Wat de toebedeling is van kosten naar (ver)huurder op basis van de onderliggende facturen.

  • Alle factoren die invloed kunnen hebben op de servicekosten, zoals contracten, onderhoudsplanningen en het energielabel.

Daarnaast gaan wij graag voor u het gesprek aan om samen met de verhuurder tot een structurele en passende oplossing te komen.

bottom of page